Det er spilt seks serierunder av årets Toppserie så langt, og vi har fått flere overraskelser så langt i år. Her er mine tanker om de første rundene.

Overraskelsen:
Den største overraskelsen for min del har vært Røa. De står uten tap så langt i sesongen og ligger á poeng med LSK på topp. Og eneste poengtapet deres kom nettopp mot LSK, da de to spilte 3-3 på Røabanen.

Jeg er imponert over hva Røa har fått til så langt og jeg tror de vil være et lag å regne med i toppen av årets serie når vi skal gjøre opp status også etter 22 runder.

Innfridd:
Laget som absolutt har innfridd til forventningene mine er LSK. De har vært bunnsolide i stort sett alt de har foretatt seg og står med fem seire og en uavgjort (mot Røa) etter seks serierunder.

Med hele 24 mål så langt er det også laget som har scoret flest mål og om vi regner litt, så har de scoret fire mål i snitt per kamp.

LSK er absolutt et lag å regne med og jeg ser på de som en stor favoritt til seriegullet i år, men de har foreløpig tilgode å spille mot både Stabæk og Avaldsnes.

Skuffelsene:
Jeg vil trekke frem to skuffelser så langt, men den største er Avaldsnes.

De har så langt ikke vunnet mer enn to kamper, og det var mot Medkila og Vålerenga. I tillegg har det blitt uavgjort mot Stabæk og Trondheims-Ørn, mens det har blitt tap mot både Røa og Arna-Bjørnar (Hele 0-5).

Som jeg forventet på forhånd er Avaldsnes veldig ustabile med en liten stall, som så langt ikke har vært veldig samspilte.

Det er noe de kan klare å rette på, men begynner å få mine tvil om at de skal kunne ta medalje i årets sesong.

En annen skuffelse er Vålerenga, men samtidig har de hatt en meget tøft kampprogram. De har tapt mot Stabæk, Røa, Avaldsnes, Arna-Bjørnar og Medkila, mens de har fått med seg en seier mot Kolbotn.

De har før sommerpausen et anntatt lettere poeng og jeg tror de vil sitte igjen med ti poeng når vi går inn i pausen. De skal nemlig spille mot både Amazon Grimstad og Grand Bodø (hvor det bør bli tre poeng i begge kampene), samt at de har LSK, Klepp og Trondheims-Ørn igjen (I disse kampene bør det bli minst ett poeng til, men det kan fort hende de slår til med seier mot en av de, spesielt nå som Marte Berget er tilbake i spill etter skade).

For dårlig betalt:
Det laget jeg føler har fått dårligst betalt for innsatsen sin i år er i mine øyne Trondheims-Ørn. Med fem poeng på seks kamper ligger de på syvende plass, men de burde ha vært høyere.

De var nære på å slå både Avaldsnes og Stabæk, mens de har tapt knepent for både Klepp og Arna-Bjørnar.

Jeg tror Ørn kommer til å samle en del poeng i år og vil blande seg inn i kampen om topp seks.

Som forventet:
Akkurat som jeg forventet på forhånd, så er både Arna-Bjørnar og Stabæk med i toppen, men en liten overraskelse i at Klepp har startet såpass bra. I tillegg er Kolbotn ustabile, noe som også var forventet.

I bunnen har Grand Bodø hatt en tøff start og står kun med ett fattig poeng, mens Amazon Grimstad står med tre poeng. I tillegg har vi Medkila, og som nevnt Vålerenga, i bunnstriden. En liten overraskelse for meg at Vålerenga er der, men jeg tror de kommer seg fint ut av det i de kommende kampene. I tillegg tror jeg Medkila vil klare seg fint.

Så med det tror jeg fortsatt Amazon og Grand må kjempe om å unngå sisteplassen.

Toppscorerene
Det er flere som deler ledelsen på toppscorerlistene og det er egentlig ingen overraskelser i toppen.

Både Emilie Bosshard Haavi og Isabell Herlovsen fra LSK, og Melissa Linn Berman Bjånesøy fra Stabæk, ligger på delt førsteplass med seks scoringer hver.

Det vil si at alle tre scorer i snitt ett mål per kamp, noe som egentlig er ganske imponerende.

Så får vi se videre hvem av de tre som stikker ifra, eller om noen andre kan melde seg på i kampen om toppscorertittelen.

ett rødt
Foreløpig er det en spiller som er oppført med rødt kort denne sesongen. Det er keeper Viviane Domingues på Avaldsnes.

Når det er sagt, så er det hele syv spillere som deler førsteplassen på den kanskje ikke så hyggelige råtass-lista.

Gleder meg å se at kun ett rødt kort er blitt delt ut, også får vi se om det i det blir flere røde kort i år.

Til helgen er det ny Toppserierunde og da skal nye poeng sankes.

Det er spennede oppgjør over hele linja og her er mine tips for helgen:

Arna-Bjørnar – Kolbotn: H
Stabæk – Røa: U
Klepp – Avaldsnes: U
Trondheims-Ørn – Amazon Grimstad: H
Grand Bodø – Vålerenga: B
LSK – Medkila: H

Som du ser av tipset så tror jeg på uavgjort mellom Stabæk og Røa, samt mellom Klepp og Avaldsnes. To jevne kamper som fort også kan bikke i et av lagenes favør.

Resten av kampene ser jeg på som relativt klare seire, men spent på om Vålerenga kan riste av seg den vonde sesongstarten.

Trondheims-Ørn skal og bør vinne mot Amazon, mens LSK er soleklare favoritter mot Medkila i en kamp hvor kun seier vil være godt nok for LSK. I tillegg kan jeg ikke se hvordan Kolbotn skal kunne slå Arna-Bjørnar i Bergen. Da må Kolbotn spille på sitt beste, mens Arna-Bjørnar må underprestere.

Dere må gjerne være uenig med meg, men dette er hva jeg tror. Alle har jo sine egne meninger.

Til slutt ønsker jeg alle lag lykke til i helgen, mens jeg håper på stort oppmøte på alle arenaer på lørdag og søndag 🙂

God kamp!

20140529-111139-40299945.jpg

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..