SAMSUNG CSC

Her er årets tabelltips fra AKB News.

I år er det vanskeligere enn noengang å tippe Toppserien.

Det vil nok være en kamp mellom Stabæk og LSK som vanlig, med en outsider i Avaldsnes. Bak de er det et midtsiktet som nesten er umulig å tippe. Her blir det nesten som ren gambling.

Sisteplassen går i år til Amazon Grimstad, som jeg tror kommer til å slite i bunnen. Selv med ny trener og ny spillestil, samt flere spennende spillere inn, tror jeg blant annet tapet av Marit Fiane Grødum blir for stort og konkurransen mot de andre blir vrien.

Grand Bodø kan overraske og de imponerte til tider på La Manga, så det skal bli spennende å se det nyopprykkede laget.

Her er altså årets foreløpige tips fra meg:

 1. Stabæk
 2. LSK Kvinner
 3. Avaldsnes
 4. Arna-Bjørnar
 5. Vålerenga
 6. Kolbotn
 7. Trondheims/Ørn
 8. Røa
 9. Medkila
 10. Klepp
 11. Grand Bodø
 12. Amazon Grimstad

 

Noen korte vurdering av lagene finnes under:

 

Stabæk tok “the double” i fjor og kan fort gjøre det samme i år.

Med Caroline Graham Hansen tilbake, samt forsterkninger i Melissa Bjånesøy, Ingvild Isaksen og Ingrid Schjelderup for å nevne noen, så kan dette bli en meget god sesong for bærumslaget.

De skal også ut i Champions League, og jeg tror de kan komme et stykke der om de er heldige med trekningen.

Soleklar favoritt til årets seriegull og det skal nok en del til for å vippe de av tronen.

 

LSK vil nok også i år være med i gullkampen, men jeg tror de må ta til takke med sølvet også i år.

De slet på La Manga i år, men ellers i vinter har de vært gode i treningskampene.

Det største problemet til LSK ligger nok i at de ikke er like gode på naturgress som på kunstgress. Det er et område de må forbedre seg på om de skal kunne tukte Stabæk i år.

Det skal bli spennende å se om de får skikk på spillet sitt også på naturgress, for på kunstgress er de overlegne til tider.

 

Avaldsnes kom hele veien til cupfinalen i fjor, samt at de tok en sterk fjerdeplass i serien.

I år er målet deres å ta steget opp på pallen, og det kan de fort klare.

Deres største utfordring ligger nok fort i bredden på stallen. De må holde seg unna skader om de skal kunne kjempe i toppen, men får de først skadeproblemer, så kan det fort gå nedover for klubben.

De har et veldig høyt toppnivå, men det gjelder å ha det nivået i hver kamp for å kunne tukte Stabæk og LSK.

 

Arna-Bjørnar har to strake bronsemedaljer, men har mistet to viktige spillere i Nora Holstad Berge (til Bayern München) og Kristine Minde (til Linköping) foran årets sesong.

To store tap der for bergenserne, men allikevel har de vist at de kan takle store tap tidligere.

I år ser blant annet høyresiden til Arna meget frisk ut med Ingrid Ryland og Amalie Eikeland. Det blir spennende å se hva både de to og resten av laget kan utrete i årets sesong.

I medaljekampen kommer de nok til å være, men om de når opp gjenstår å se.

 

Vålerenga har mistet to av sine beste midtbanespillere i vinter, Solveig Gulbrandsen (lagt opp) og Ingrid Schjelderup (gått til Stabæk).

Det kan fort bli to store tap for Enga, men samtidig har de fått inn flere spennende spillere, samt et helt nytt keeperteam.

Også ny trener (Glenn Rostad) har kommet inn hos Osloklubben, som går et spennende år i møte.

Det blir nok en sesong der laget vil variere noe i prestasjonene og de kan havne både på øvre og nedre halvdel av tabellen.

 

Kolbotn imponerte mange på La Manga med sterke kamper mot både LSK og Stabæk, men det største problemet til Kolbotn blir nok stabiliteten.

De har mye utskiftninger foran året og må få satt sammen det nye laget sitt fort, noe som det så ut til at de fikk til på La Manga.

At Kolbotn vil holde følge med de beste i enkelte kamper er det nok liten tvil om, men så spørs det om de kan holde samme nivå igjennom en hel sesong, for jeg tror nok laget vil komme til å variere mye og være ustabile i år

 

Trondheims/Ørn er et lag som fort kan blande seg inn høyere på tabellen også.

Med en av Norges mest spennende midtbanespillere i Guro Reiten, kan dette laget nå langt.

Reiten har imponert stort den siste tiden og har også blitt tatt inn i varmen til Even Pelleruds A-landslag. Hun blir en meget viktig spiller for trønderne i 2014.

Ellers spiller Ørn meget morsom fotball, hvor de prøver å holde ballen langs bakken. Det blir veldig spennende å følge dette laget i 2014.

 

Røa har gått igjennom en del endringer og i fjor startet oppbyggnigen av “nye Røa”.

I år har de stor tro på laget og har som mål å ta medalje.

Det tror jeg er litt i overkant av hva laget kan få til, men de kommer til å kjempe i midtsiktet sammen med en rekke andre lag.

Geir Nordby er derimot en slu rev på sidelinjen, men jeg tror nok Røa må bruke året til å fortsette oppbyggningen av sitt nye lag.

 

Medkila er et meget interessant lag som nok vil variere litt i prestasjonene.

Uten tidligere kaptein, Ida Fjordbakk, som dro til Avaldsnes, blir det spennende å se tilværelsen uten den solide midtstopperen.

I tillegg ble keeper Ashley Thompson skadet på La Manga, og vil være ute store deler av sesongen. Det er et tap som kan være skjebnesvangert for Medkila.

Men offensivt er det derimot bedre. Victoria Ludvigsen, som har tatt over kapteinsbindet, har blitt en solid brikke på midten etter overgangen fra Grand Bodø før fjorårssesongen, mens Elisabeth Jeppesens avslutningsferdigheter på topp kan bli gull verdt for nordlendingene.

 

Klepp har fått inn en dyktig trener i Jon Pall Palmason, men jeg tror fortsatt de vil slite på noen steder. Flere spillere har tatt turen til andre klubber, men de har ikke klart å hente nok god kvalitet til å klatre noe stort høyere.

Line Smørsgård er rask og har god plasseringsevne, men er ikke like solid i avslutningsøyeblikket.

De klarer nok plassen i år, men jeg tror det blir med det. Jeg kunne fort tippet de høyere også, men når jeg ser på hva de andre lagene over sitter inne med, så blir det med tiendeplassen til rogalendingene.

 

Grand Bodø rykket opp i fjor, og med en fullsatt Nordlandshall annenhver helg, vil laget bli lagt merke til. Det er en stor entusiasme rundt laget, men det er alltid et steg å ta for et nyopprykket lag.

De har hentet blant annet Ann Mari Dovland på kanten. En spiller som kan være viktig. I tillegg blir Tonje Pedersen en viktig spiller.

Det ender nok med kvalifisering for nordlendingene, men en kvalifiseringskamp de nok også vil klare å vinne. Dermed tror jeg de beholder plassen.

 

Amazon Grimstad har en ny trener i Vanja Stefanovic og har begynt med mer spillende fotball en tidligere.

Men i årets Toppserie er det mye bra kvaliteter hos alle lag og Amazon kan fort komme til å slite mot de fleste.

Til tross for ny trener er nok tapet av Marit Fiane Christensen Grødum større enn de kan takle. Minner blant annet om svakt spill i fjorårets kvalifisering mot Sarpsborg 08.

Selv med flere spillere inn i vinter vil nok laget fra Grimstad få en dårlig sesong og kan fort måtte ta veien ned en divisjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..