Året er snart omme og jeg vil i den anledning gjerne bruke litt tid for å ta et tilbakeblikk på hva som har skjedd i AKB News sin nyhetsverden det siste året.

Jeg har valgt å legge ut oppsummeringen månedsvis for å gjøre det lettest mulig.

I romjula i fjor tok Larvik og Haslum NM-gull for senior, mens Stabæk og Bækkelaget tok gullet på juniorsiden.

Januar:
Amanda Kurtovic bestemte seg for å forlate Larvik.

Februar:
Det ble klart at Kurtovic gikk til Viborg. Samtidig ble Zambia mestere i Afrikamesterskapet, mens det var boligbrann på Tøyen (Oslo).

Mars:
Lavpristaxi kom på banen, mens Larvik ble seriemestere i håndball. Og i ishockeyverden ble det scoret et merkelig mål da Spartas keeper, Phil Osaer, fikk kreditert et mål i kampen mot Lillehammer da Jordan Morrison satte pucken i eget mål.

April:
Programmet Amazing Race kom til Norge med Freddy dos Santos som programleder. Programmet fikk 8/10 i AKB News sin anmeldelse.

Mai:
Dette var en stor måned med mye som hendte. AKB News begynte å dekke Vålerenga damer og deres kamper i Toppserien. AKB News hadde også sin første livedekning noensinne da vi dekket Lyn mot Vålerenga i 1. runde i cupen. I tillegg ble det klart at Manchester United skulle til Oslo for å møte Vålerenga i sesongoppkjøringen.

Men det store i mai var AKB News sin første PDF-avis.

Juni:
I juni skjedde det ikke stort, men det ble lagt ut et bildegalleri av AKB News sine bilder, mens Tobias Brandal Busæt vant Redd Bull Street Style i Oslo. Der var det intervju med vinneren, regjerende verdensmester i fotballtriksing, Anders Solum, Vålerengas damelag sin egen Tina Wulf og ikke minst tidligere fotballproff, Edgar Davids.

Juli:
Og nok en stille måned. Med fellesferien hengende over de fleste tok også  AKB News ferie og gikk uten noen saker denne sommermåneden.

August:
Denne måneden fikk AKB News en av sine mange milepæler i år. Det var Vålerenga mot Manchester United på Ullevaal som sto i fokus. En kamp som endte 0-0. Sak med intervjuer av storspillerne, Nani, Lindegaard og ikke minst Vidic. I tillegg fikk AKB News muligheten til å intervjue assisterende manager i Manchester United, Mike Phelan.

September:
Dette var nok en måned der AKB News tok ferie.

Oktober:
Nok en stille måned, men den store nyheten var at Martin Andresen gir seg som Vålerengamanager.

November:
November derimot var en stor og hektisk måned.

Brasil truet med å droppe fotball-VM og sommer OL. Therese Johaug vant sesongåpningen i langrenn på Beitostølen.

AKB News prøvde seg på web-tv med sak fra Vålerengas tap mot Kattem, før Vålerenga damer fullførte sesongen med en 3-0-seier borte mot Fart. Dermed sikret de seg en åttende plass i debutsesongen i Toppserien.

Samme dag var full fart på Ullevaal. Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm ble forsinket grunnet blussing. Jeg var på Jordal og så Steffen Thoresen sikre Vålerengaseier mot Stavanger, mens Therese Johaug vant sesongåpningen i langrenn. I tillegg ble Hønefoss sin anke tatt til følge.

Men de to største sakene derimot var saken jeg lagde med Lena Meyer-Landrut, og ikke minst for å nevne kommentaren om at norsk kvinnefotball blir nedprioritert.

Desember:
Dette ble nok en stille måned. Mye grunnet eksamen for undertegnede og julen hengende over oss alle. Kun en julehilsen og dette sammendraget kom ut i desember.

AKB News sine topp 3 høydepunkt 2012:

  1. Intervju med Edgar Davids
  2. Dekke Vålerenga – Manchester United med etterfølgende intervjuer av Nani, Vidic og Lindegaard.
  3. Hvordan kommentaren om norsk kvinnefotball tok av med hele 243 visninger hvorav 116 av dem kom på en dag (21. november).

Jeg vil også trekke frem saken om med Lena Meyer-Landrut da denne saken er den saken jeg har lagt mest arbeid i noensinne. Totalt 238 visninger hadde denne saken.

Statistikk:

  • Antall saker i 2012: 34
  • Totalt antall visninger i 2012: 4 274 visninger
  • Mest leste sak: Kurtovic med mål nummer 25 000 (307 visninger)
  • Beste dag: 12. november (156 visninger)
  • Beste måned: November (929 visninger)

Mest sette bilde:

Amanda Kurtovic
Dette bildet var det mest sette i 2012 med hele 505 visninger.

Jeg vil med dette takke alle lesere fra 2012 og ønske dere alle et godt nytt år. Jeg ønsker dere alle også velkommen tilbake for å lese nye saker over på nyåret 🙂

Med vennlig hilsen

Andreas Kristoffer Berge (Ansvarlig redaktør)

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..