Denne bildekrusellen krever javaskript.

(Alle foto: Andreas Kristoffer Berge)

Tobias Brandal Busæt (20) vant fredag kveld Red Bull Street Style 2012 på Kontraskjæret i Oslo. Nå venter VM i Italia for fotballtrikseren fra Oslo.

– Det var helt utrolig å vinne her i dag. Jeg var jo en av favorittene, så det var deilig å innfri, sier han etter seieren. Busæt møtte Brynjar Fagerli fra Svorkmo(17) i finalen.

Busæt kom til finalen sist også, men da måtte han se seg slått av regjerende verdensmester, Anders Solum. Nå stilte ikke Solum til start, siden han allerede er kvalifisert for finalen.

– Jeg har trent for dette i snart seks år og trent regelmessig nesten hver dag. Jeg er en av de i Norge som har holdt på lengst. Men jeg er glad Solum ikke stilte i dag, for da kunne det fort blitt litt annerledes, sier Busæt.

Nå skal Oslogutten representere Norge, sammen med Solum i VM i Italia i september. Der vil han møte over 60 nasjoner

– Det blir kjempemorsomt. Nå er vi to stykker som reiser sammen, så har vi dobbelt så stor sjanse. I tillegg slipper du å være alene og da blir det litt lettere, sier han.

Nivået er blitt bedre
Anders Solum vant VM i Sør Afrika i 2010, og er med det forhåndskvalifisert til årets VM i Italia. Fredag var han i dommerpanelet.

– Nivået er veldig bra. Det er mye bedre enn det var for tre år siden, sier han.

– Det er mange av de samme som deltok sist, men de har trent hardt siden, og det ser vi resultatet av i dag. Jeg blir nesten litt overrasket over hvor mye forbedring de viser.

Han er også positiv i forhold til Norges sjanser under VM.

– Jeg tror begge to kan hevde seg i toppen i VM. Kommer vi i hver vår gruppe, kan vi komme til topp 16 begge to, sier han.

– De beste i Norge, er de beste i Verden, sier han videre.

Han innrømmer også at han gjerne skulle konkurrert istedenfor å være dommer.

– Jeg sitter og har veldig lyst til å konkurrere. Det kribler veldig i beina når du ser de andre konkurrere. Jeg hadde litt lyst til å konkurrere i dag, men så trengte de en dommer, så da stilte jeg opp på det, sier han.

Davids imponert
Den tidligere Nederlandske fotballspilleren, Edgar Davids, var én av de tre dommere under konkurransen på Kontraskjæret. Solum og  Daniel Jalloh var de to andre. Davids var veldig imponert over hva han fikk se på scenen.

– Jeg synes nivået er veldig bra. Det er mye talent her. Og jeg er imponert over de unge deltakerne her. Det lover godt for fremtiden, sier han.

Davids tror også Norge kan hevde seg i VM.

– Jeg tror de norske guttene kan gjøre det bra i Italia, sier han.

Fornøyd vertinne
Tina Wulf var en av to verter for konkurransen på kontraskjæret. Hun er veldig imponert over hva hun ser på scenen.

– Jeg er veldig imponert. Jeg veit hvor skummelt det er å stå oppe på scenen foran masse folk, så det er veldig beundringsverdig og det er et kjempehøyt nivå.

Wulf har blitt godt kjent gjennom sine triksevideoer på TV2. Men det kan ikke sammenlignes med triksekonkurransen her.

– Det som er med triksing på TV er at du kan klippe og lime, så jeg er langt ifra det nivået gutta viser her i dag, sier hun.

Wulf spiller fotball til daglig for Vålerenga i Toppserien. Nå har de derimot en liten pause. En pause hun bruker på å koble av litt.

– Det er kjempekjekt å være med på sånne arrangementer. Jeg har aldri vært «host» før, så det er ny erfaring for meg også, sier hun.

Konseptet:

Det spilles en såkalt face off. Tre minutter, to spillere, én ball. Og man må holde seg innenfor en diameter på syv meter. Tre dommere stemmer individuelt på den de mener er best, basert på henholdsvis kontroll, stil og variasjon.

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..