Glade jenter: Vålerenga jubler med klanen etter kampen mot Fart. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Vålerengas damelag kjørte over Fart og vant 2-0 lørdag ettermiddag. Kun ineffektivitet sørget for at det ikke ble flere mål.

– Vi var klart best og de hadde ikke en sjanse, sier Vålerengas hovedtrener, Cecilie Berg-Hansen, etter kampen.

Vålerenga har hatt en tøff periode med tap mot henholdsvis Sandviken, Røa og LSK. I dag møtte de det andre nyopprykkede laget, Fart i Valhall.

– Jeg er strålende fornøyd med at vi klarer å mobilisere foran de kampene vi må vinne for å holde oss i Toppserien. Og det var deilig å vinne i dag, sier Berg-Hansen.

Hun noterte hele 17 store sjanser til Vålerenga. Fart hadde ingen.

– Vi er ineffektive og scorer ikke nok mål på sjansene våre, men jeg er allikevel godt fornøyd med at jentene gjennomfører planen vi hadde fra a til å, sier hun.

Vålerenga startet kampen best og hadde flere store muligheter til å ta en tidlig ledelse. Kun treverket sto mellom Vålerenga og målet den første halvtimen. Først etter snaue 35 minutter skulle målet komme. Kristin Haugstad fikk ballen rundt 20 meter fra mål og klinket til. Skuddet gikk utagbart i vinkelen og 1-0 til vertene.

I den andre omgangen fortsatte Vålerenga som i første, og det var til slutt Tone Løkås som punkterte og fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter litt klabb og babb i feltet. Et lite skår i gleden var at kaptein, Hanne Mellingsæter, måtte gå av banen med en skade i hamstringen halvveis i den andre omgangen. Da tok Tina Wulf over kapteinsbindet og styrte laget  solid resten av kampen. Skaden skulle derimot vise seg å ikke være så alvorlig som først fryktet.

– Strekk, men satser på å være på beina igjen snart, skriver Mellingsæter på sin twitterkonto etter kampen.

Nyopprykkede Vålerenga ligger på syvende plass, med 13 poeng på de ti første kampene i Toppserien. Fart som også er nyopprykket, står derimot med null poeng og ligger desidert sist.

– Nå har vi hatt noen vanskelige kamper mot henholdsvis Røa og LSK, så var godt å endelig få tre poeng igjen, sier Berg-Hansen.

Nå venter en liten pause før Vålerenga skal møte Trondheims-Ørn borte den 24. juni.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..