Vålerenga mot Røa
Vålerenga møtte Røa til dyst i Vallhall lørdag ettermiddag. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Vålerenga fikk det tøft hjemme mot Røa og måtte til slutt se seg slått 1-4.

Nyopprykkede Vålerenga (VIF) tok lørdag imot storlaget Røa i Toppserien i Vallhall. VIF visste at det kom til å bli en hard kamp, og får også en dårlig start på oppgjøret da Cathrine Rolness satte ballen i eget mål etter et frispark. Dermed står det 1-0 til gjestene etter kun ni minutter.

– Vi visste på forhånd at Røa er et av Norges beste lag på dødballer, også får de i tillegg en scoring rett før pause. Og det er tungt å ta med seg det inn til hvilen, sier VIF-spiller, Tina Wulf (Eikeland), etter kampen.

VIF klarte seg fint gjennom resten av den første omgangen, men helt på tampen kommer Lene Mykjåland seg alene igjennom mot Christine Colombo Nielsen i VIF-målet og Mykjåland er sikker og setter ballen i nota. 2-0 til gjestene.

– Vår sjanse mot Røa er å ligge lavt og kompakt, og prøve å holde nullen lengst mulig. Så vet vi at de er farlige på dødballer, og de får et mål på det altfor tidlig i kampen. Videre i første omgang skaper de heller ikke så mye, så det er kjipt å slippe inn 2-0-målet på overtid, sier VIF-trener, Cecilie Berg-Hansen, etter kampen.

Det går bare fem minutter av den andre omgangen før ballen igjen ligger i nettet. Denne gangen er det Elise Thorsnes som er alene igjennom, og heller ikke hun feiler alene mot VIF-keeperen. 3-0 til gjestene, og det ser tungt ut for VIF.

Høyere press
VIF flytter laget litt høyere og det skulle lønne seg. Etter litt klabb og babb i feltet, faller ballen ned i føttene til Rebecca Angus, som sikkert sender ballen i nedre hjørne for Caroline Knutsen i Røa-målet. 1-3 etter en snau time.

– Vi lykkes med det høye presset med en gang og får en scoring. Da har vi muligheten, men så blir det fryktelig tungt og vi henger ikke sammen. Det blir det veldig store avstander mellom spillerne, og da er Røa gode. De er gode ballspillere, og da triller de rundt oss som kjegler, sier Wulf.

Resten av kampen har Røa stort sett kontroll. Et par gode sjanser til begge lag, men det er Mykjåland som til slutt får satt inn 1-4-målet, noe som også blir sluttresultatet.

– I andre omgang må vi gjøre noe, for å skape noe mer. Da går vi litt høyere, men det er mange spillere som ikke kjenner rollene sine i det høye presset, så vi henger jo ikke med i det hele tatt. Da blir det vanskelig og vi blir løpende litt mye imellom og Røa vinner fortjent, sier Berg-Hansen.

– Vi lærer masse av disse kampene. Vi har mange spillere som ikke har spilt i Toppserien før, og de må få lov til å få tilpasse seg dette nivået. Når vi havner i situasjoner som vi gjør i dag, mot gode spillere og et godt lag som Røa, så lærer vi veldig mye av det, sier hun videre.

Wulf skulle ønske at hun selv hadde hatt mer ro med ballen.

– Skulle ønske jeg kunne fått satt opp andre litt oftere, og kunne komme til avslutninger selv, men jeg håper at det skal komme etter hvert, sier hun.

Nå venter LSK (Lillestrøm) borte neste lørdag.

– Det blir en veldig tøff kamp mot LSK også. Vi er i Toppserien for å lære, og det er ikke kampene mot topplagene vi skal ta 3-poengere, så vi kommer til å vokse på sånne kamper som i dag, sier Wulf.

Hatt en fin start
VIF har så langt kapret ti poeng på de åtte første kampene. Tre seire, en uavgjort og fire tap er det blitt for VIF som rykket opp til Toppserien i fjor. Med åttendeplassen på tabellen ligger de hele åtte poeng foran Kattem som ligger under streken.

– Det er sånne opplevelser (seire, journ. anm.) vi ønsker å ha, og det er sånne ting vi vokser på, men samtidig får vi kjenne litt på det i dag da, sier Wulf.

Klanen har også vært en god støtte på tribunen for damelaget. På lørdag var det 230 tilskuere til stede i Vallhall.

– Klanen er fantastisk. Selv om de ikke er mange her i dag, så hører vi dem veldig godt.  Jeg var fullstendig tom det siste kvarteret, men de står på og støtter oss veldig bra, sier Wulf.

Kampfakta:

Vålerenga – Røa

0-1, Selvmål (Rolness, 9)
0-2, Lene Mykjåland (45)
0-3, Elise Thorsnes (50)
1-3, Rebecca Angus (58)
1-4, Lene Mykjåland (82)

Tilskuere:  230
Dommer: Ann Wenche Kleven, Ellingsrud
Gult kort: Maria Arnesen (59), VIF

VIF(4-3-3): Christine Colombo Nilsen – Cathrine Rolness (64: Silje Kronkvist), Elisabeth Giske Bakken, Hanne Mellingsæter, Sharon Christina Hansen – Rebecca Louise Angus (84: Kathrine Kronkvist), Solveig Gulbrandsen,  Maria Arnesen  – Kristin Haugstad, Marianne Haugvik Hanssen, Tina Wulf Eikeland.

Røa(4-3-3): Caroline Knutsen – Hedda Strand Gardsjord, Siri Nordby, Gunhild Herregården, Celine Kommandantvold Pettersen – Line Holter, Marthe Braavold Johansen, Lene Mykjåland (87: Martine Minge Olsen) – Andrea Frøshaug (71:Kine Kvalsvik), Stine Andreassen (85: Camilla Ose) og Elise Thorsnes .

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..