Til Danmark: Amanda Kurtovic er klar for de danske serielederne, Viborg. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Ryktene om overgangen har gått lenge, men i dag bekreftet Viborg i en pressemelding på klubbens egne sider at Amanda Kurtovic (20) er klar for klubben.

Det har lenge vært kjent at årets sesong bli hennes siste sesong i Larvik og norsk håndball. Nå venter altså Danmark og Viborg. Klubben vant forøvrig Champions League i 2006, 2009 og 2010. I årets mesterliga røk de derimot ut mot nettopp Larvik.

Hun har nå signert en toårskontrakt, gjeldende fra 1. juli i år.

Amanda Kurtovic spiller med like stor kompetanse og autoritet på høyre kant og høyre bakspillerposisjon. Hun har gjennom de siste par årene været regnet som en av verdens største talenter, heter det i pressemeldingen.

– I og med at vi har kjent til Cristina Varzarus overveielser om å reise hjem en stund, har vi også hatt tid til å finne den helt riktige erstatteren til troppen vår. Den har vi funnet i Amanda Kurtovic, som passer perfekt i forhold til de ønsker som vi har hatt, sier Viborgs sportssjef, Susanne Munk Wilbek i pressemeldingen.

– Amanda er en aggressiv og fandenivoldsk spiller som spiller med stor kraft, energi og utstråling fremover på banen, og som også har en vilje til å lære og utvikle spillet sitt videre, sier hun videre.

Stort talent

Kurtovic, regnes som et av verdens største håndballtalenter. Hun kan spille både høyre kant og høyre bakspiller.

– Med overgangen til Viborg HK tar jeg et stort skritt videre i karrieren min. Jeg tar sikte på å utvikle meg så mye som mulig, og blant annet bli en mer komplett toveisspiller. Jeg håper også at overgangen kan være med på å utvikle meg videre som person, sier Kurtovic i pressemeldingen før hun fortsetter:

– Jeg gleder meg til å komme til en av Europas aller beste klubber, med fantastiske mennesker både på og utenfor banen. Jeg har troen på at vi kan nå langt – veldig langt.

– Takk for alle gratulasjoner. Jeg gleder meg veldig til nye utfordringer. Men det endrer ikke mitt fokus. Alt for Larvik ut sesongen, skriver Kurtovic på sin twitterprofil.

Rett inn i troppen?

Hovedtrener for Viborg, Martin Albertsen er begeistret for å få inn det norske stortalentet.

– Hun er en svært spennende spiller. Amanda har allerede vist at hun både i Champions League og i landslagssammenheng er en spiller på høyeste nivå. – Hun kan uten tvil gå rett i troppen vår og styrke den, sier han til klubbens hjemmeside.

– Der er litt blanding av skandinavisk og kroatisk blod i Amanda, noe som fungerer veldig bra på en håndballbane, sier han videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..