Amanda Kurtovic forlater Larvik etter sesongen. Her sammen med Linn Jørum Sulland under cupfinalen mot Stabæk i romjula.

Onsdag morgen kom meldingen fra Larvik håndballklubb om at Amanda Kurtovic (20) ikke skriver ny kontrakt med klubben. Den nåværende kontrakten utløper ved sesongslutt 2011/2012.

Kurtovic vant nylig VM-gull med det norske landslaget, samt for under to uker siden tok hun NM-gull med nettopp Larvik. Hun vant også Champions League-gull med vestfoldsklubben i fjor. Nå forsvinner hun altså fra klubben.

– Det betyr ikke så mye for oss at vi mister henne. Vi har uansett en av verdens beste høyresider, sier Larviks sporssjef og trener Ole Gustav Gjekstad, på spørsmål om hva det vil bety for klubben.

Han vet ikke hvor Kurtovic vil dra etter sesongen, men regner med at hun ikke blir i Norge.

– Med mindre det er et studievalg som har avgjort, så blir jeg overrasket om hun ikke drar utenlands. Det finnes ingen andre valg i Norge som kan sikre utviklingen hennes på samme måte som i Larvik, sier han videre.

Kurtovic skrev under for Larvik i forkant av 2010/2011-sesongen, men hard kamp om plassen gjorde at hun ble lånt ut til Byåsen hvor hun spilte starten av sesongen, før hun i januar 2011 kom tilbake til Larvik. Hun har tidligere spilt for både Nordstrand og Sandefjord.

Kurtovic selv ler når hun hører svaret til treneren.

– Jeg ser han har uttalt at det å miste meg ikke betyr noe. Det er det bare å le av. Jeg har prestert godt nok, og vet jeg har betydd noe for klubben, sier hun i et intervju med dagbladet.no.

Kurtovic ønsker først og fremst å bli satset på både i angrep og forsvar.

– Jeg ønsker å spille begge veier, siden det er toveisspillere landslaget vil ha. Det sportslige har førsteprioritet, sier Kurtovic videre i dagbladets intervju.

Hvor hun havner er ennå uklart, men ovenfor NRK bekrefter hun at hun er i forhandlinger med flere klubber, og at hun trolig ender i utlandet.

– Jeg vil til en klubb som har tro på meg og vil satse, og som spiller internasjonalt, sier Kurtovic til NRK.

Hun ble ikke enig med Larvik om sin nye kontrakt.

– Det er både sportslige og økonomiske grunner til at jeg vil videre. Jeg føler jeg har tatt noen steg som håndballspiller i det siste. Det er ikke annet for meg å gjøre enn gå videre, forklarer Kurtovic i intervjuet med NRK.

Til sist sier hun også at hun ikke har noe imot Larvik, og er veldig glad i alle jentene der.

Onsdag kveld spilte Larvik hjemme mot Gjøvik. Der scoret Kurtovic seks mål i kampen hvor Larvik vant 39-18.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..